Prokain u prahu za ubijanje boli

Prokain je lokalni anestetik. Prokain uzrokuje gubitak osjećaja (ukočenost) kože i sluzokože. Prokain se koristi kao injekcija tokom operacije i drugih medicinskih i stomatoloških zahvata.

Detalji o proizvodu

steroid store

Prokain sirovi prašak za ubijanje boli sa sigurnom isporukom

Kontaktirajte sve potrebe:

whatsapp: +8613378646535

emails: eleven11@chembj.com


Naziv proizvoda: prokain

CAS: 59-46-1

MF: C13H20N2O2

MW: 236.31

EINECS: 200-426-9

Standard: USP

Izgled: Bijeli kristalni prahOpis: \ t


Prokain je lokalni anestetički lek iz amino estarske grupe. Koristi se prvenstveno za smanjenje bola intramuskularne injekcije penicilina, a koristi se iu stomatologiji. Zahvaljujući sveprisutnosti trgovačkog imena Novocain, u nekim regionima prokain se generalno naziva Prokain. Djeluje uglavnom kao blokator natrijevih kanala. Danas se terapijski koristi u nekim zemljama zbog simpatolitičkih, protuupalnih, perfuzionih učinaka i efekata povećanja raspoloženja.


Prokain je prvi put sintetiziran 1905. godine, ubrzo nakon amilokaina. Napravio ga je njemački kemičar Alfred Einhorn koji je kemijskom proizvodu dao trgovački naziv Prokain, od latinskog nov- (što znači novo) i -caine, što je zajednički kraj za alkaloide koji se koriste kao anestetici. On je uveden u medicinsku upotrebu od strane hirurga Heinrich Braun. Prije otkrića amilokaina i prokaina, bio je najčešće korišteni lokalni anestetik. Einhorn je poželio da se njegovo novo otkriće koristi za amputacije, ali su kirurzi preferirali opću anesteziju. Stomatolozi su ga, međutim, smatrali vrlo korisnim. Einhorn je bio nezadovoljan ovim [zašto?] I proveo mnogo godina u obilasku stomatoloških škola kako bi ih savjetovao da ga ne koriste.Šta je prokain?


Prokain je lokalni anestetički lek iz amino estarske grupe. Koristi se prvenstveno za smanjenje bola intramuskularne injekcije penicilina, a koristi se iu stomatologiji. Djeluje uglavnom kao blokator natrijevih kanala. Danas se terapijski koristi u nekim zemljama zbog svojih simpatolitičkih, anti-upalnih, perfuzionih efekata i efekata koji povećavaju raspoloženje.


Kako to radi ?


Prokain djeluje kao anestetik kada se ubrizgava. Međutim, prokain se ne apsorbuje dobro kada se uzima usta. Nejasno je kako bi se moglo raditi za medicinsku upotrebu kada se uzima usta.


Upotreba:


Prokain je vrsta lokalnih anestetika. Uz nisku toksičnost, ali brz i siguran učinak, prokain je pogodan za lokalnu anesteziju, primjenjuje se na oči, uši, nos, zube i druge operacije odjela, koristi se za infiltracijsku anesteziju, anesteziju i supervizora zatvorene terapije. Prokain se takođe koristi u proizvodnji prokaina penicilina. Prokain izaziva gubitak osećaja (ukočenost) kože i sluzokože. Prokain se koristi kao injekcija tokom operacije i drugih medicinskih i stomatoloških zahvata.

Primjena prokaina prije uklanjanja zuba s prljavštinom Primarna upotreba prokaina je kao anestetik.

Danas se prokain koristi rjeđe, jer postoje djelotvornije (i hipoalergene) alternative kao što je lidokain (ksilokain). Kao i drugi lokalni anestetici (kao što su mepivakain i prilokain), prokain je vazodilator i stoga se često primenjuje sa epinefrinom u svrhu vazokonstrikcije.

Vasokonstrikcija pomaže da se smanji krvarenje, poveća trajanje i kvalitet anestezije, sprečava da lek dostigne sistemsku cirkulaciju u velikim količinama i generalno smanjuje potrebnu količinu anestetika.

Prokain, esterski anestetik, metabolizira se u plazmi pomoću enzima pseudoholinesteraze putem hidrolize u para-amino benzojevu kiselinu (PABA), koja se zatim izlučuje bubrezima u urin.

Prokain je primarni sastojak u kontroverznoj pripremi Gerovital H3, koju je izdala Ana Aslan (Rumunija), za koju njegovi zagovarači tvrde da ispravljaju mnoge efekte starenja. Glavni medicinski stav je da su te tvrdnje ozbiljno proučavane i diskreditovane šezdesetih godina.

Injekcija 1% prokaina je preporučena za lečenje ekstravazacijskih komplikacija povezanih sa venepunkturom (zajedno sa vlažnom toplotom, ASA, steroidima, antibioticima). Takođe se preporučuje za lečenje nenamernih intraarterijskih injekcija (10 ml 1% prokaina), jer pomaže u ublažavanju bolova i vaskularnog spazma.


naše usluge


1. Svi upiti će biti odgovoreni u roku od 24 sata

2. Visoka kvaliteta, modni dizajn razuman i? Konkurentne price.Fast lead time.

3. Plaćanje: Možete platiti za narudžbu putem: T / T, Western Union, Money Gram


After Sale Service


1. Svi proizvodi će biti strogo kvalificirani u kući prije kljucanja.

2. Svi proizvodi će biti dobro pakirani prije otpreme.

3. Parcela se može poslati u roku od 24 sata nakon plaćanja

4.Sigurna i diskretna pošiljka. Različiti načini transporta po vašem izboru.

5 .Carina prolazi ≥99%

6 .Mi imamo vlastitog agenta / remailera / distributera koji nam može pomoći da isporučimo naše proizvode vrlo brzo i sigurno, a mi imamo zalihu za transfer.


Dostava i isporuka


1. Paketi se obično šalju u roku od približno dana nakon primitka uplate.

2. Nakon svake isporuke dostavićemo vam:

3. Daće vam broj za praćenje u roku od 24 sata da biste pratili vaš paket na mreži.

4. nekoliko slika sa vašom narudžbom i detaljima.

5. O carinskom carinjenju, mi smo pakirani u maskirati načine.U našem iskustvu, odgovarajuće i sigurne isporuke, neće biti problema.

6. Potvrđujemo 99% odobrenje, 100% ponovno slanje.

7. Da li je to najbolja i najsigurnija dostava za sve naše nove klijente!


Kontaktirajte sve potrebe:

whatsapp: +8613378646535

emails: eleven11@chembj.com


Srodni proizvodi:

Benzokain CAS: 94-09-7
Lidokain CAS: 137-58-6
Propitokain hidrohlorid CAS: 1786-81-8
Tetracaine hydrochloride CAS: 136-47-0
Prokain hidrohlorid CAS: 51-05-8
Pramoxine hydrochloride CAS: 637-58-1
Tetracaine CAS: 94-24-6
Proparkain hidroklorid CAS: 5875-06-9
PROCAINE CAS: 59-46-1
Benzokain hidrohlorid CAS: 23239-88-5
Lidokain hidrohlorid CAS: 73-78-9
Articaine hydrochloride CAS: 23964-57-0
Levobupivacaine hydrochloride CAS: 27262-48-2
Ropivacaine hydrochloride CAS: 132112-35-7
Dibucaine hydrochloride CAS: 61-12-1
Bupivakain hidroklorid CAS: 14252-80-3
Articaine CAS: 23964-58-1

Steroid

Hot Tags: prokain prah za ubijanje bola, Kina, proizvođači, dobavljači, fabrika, veleprodaja

Istraga

You Might Also Like